Om MediYoga                                                                                           


Vad är Mediyoga?
Prova den allra mjukaste formen av yoga. Fokus ligger på andning, närvaro och avslappning. Vi arbetar mjukt och koncentrerat med små enkla rörelser som alla kan klara av. Känn stressen rinna av dig och spänningarna lämna dina muskler.
Passar dig som har varit/är skadad, har värk i kroppen eller är stressad. Är också lämplig för dig som vill fokusera på de meditativa delarna av yoga, komma tillrätta med obalanser mentalt eller fysiskt eller bara vill njuta av känslan av medvetenhet om kroppens behov.
Fungerar även utmärkt vid graviditet eller efter en förlossning.

På vilket sätt är MediYoga annorlunda?

Fler och fler människor börjar fundera på om det inte finns något de kan göra själva för att må bra. Samma medvetenhet gör att flera som arbetar inom vården har börjat söka holistiska verktyg. Både vårdpersonal och patienter söker något mer än att bara ge eller få medicin på symtomen, något som knyter samman hela människan.

 

Vi har nått stora framgångar då vi knyter samman de uråldriga holistiska redskapen med den modernare medicinen. För att utbilda inom vården så behövs evidens, underlag på att det verkligen fungerar. I samarbete med våra utbildade instrutörer och yogaterapeuter, ofta med vårdbakgrund, genomför vi 3-4 studier om året. Intressant forskning som ger oss underlag i medicinska termer på varför det fungerar så bra med MediYoga.

Skolmedicinen är proffs på akutmedicin och yoga är ett helt filosofiskt system som stöttar vår egen läkning.

T ex vid högt blodtryck så kan skolmedicinen snabbt ge medicin så att blodtrycket sjunker så att akutläget upphör. Patienten kan sedan genom yoga arbeta med grundorsaken till det höga blodtrycket och på så sätt själv påverka sin hälsa. I framtiden är det förmodligen lika vanligt att göra en yogisk andningssekvens som att ta en huvudvärkstablett.
 

Enskilda sessioner
MediYoga är med sitt holistiska synsätt på människan en kraftfull, djupverkande metod för att skapa och återskapa hälsa på alla plan, fysiskt, mentalt och emotionellt. MediYoga har sina rötter i den tantriska traditionen, det kanske äldsta yogasystem människan känner till.

MediYoga Institutet Stockholm har sedan 1997 utvecklat MediYoga och arbetat fram flera enkla, mycket kraftfulla terapeutiska program för dig med speciella behov och olika besvär.

Dessa program har testats i flera svenska forskningsprojekt på yoga, bl.a. på Karolinska Institutet, Stockholms Universitet, Danderyds sjukhus och Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.

 

Du bokar tid för en egen enskild session genom att kontakta mig genom tel 0733-527322 eller mail Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen . Under sessionen går vi igenom ett antal frågeställningar rörande din historia, din bakgrund och din nuvarande situation och problematik. Utifrån dina svar och egna önskemål får du en ordination som kan innehålla hela yogaprogram eller enskilda rörelser/meditationer.

 
site created and hosted by skandiaweb