Ett naturligt kosttillskott

I långa tider och många kulturer har Aloe vera varit till glädje och nytta för människan. Mycket av kunskapen om nyttoväxter har visserligen fallit i glömska med tiden, men börjar nu väckas till liv igen tack vare det växande intresset för naturliga vägar till större välbefinnande. En kombination av Aloe vera, bra mat och motion kan vara ett sätt att uppnå lite bättre balans och mer harmoni i det dagliga livet.

 

Aloe vera

Aloe vera är en suckulent växt, som trivs på sydliga breddgrader. I bladen finns en trögflytande gelé som mest består av vatten, men även små mängder av en rad viktiga vitaminer och mineraler.

Aloe vera innehåller också ett stort antal växtkemikalier, som genom att samverka med näringsämnen i mage och tarm ger positiva effekter. Vårt immunförsvar sitter till största delen i magen och därför är det viktigt att den mår så bra som möjligt. 

En daglig dos Aloe vera håller magens slemhinna i form, bevarar balansen mellan goda och dåliga bakterier, ökar näringsupptaget från maten och motverkar för sur miljö i magen. Att Aloe vera också är bra för huden är känt sedan många år.
 

Odling

Man kan inte göra en bra produkt av dåliga råvaror. Därför börjar vi från grunden och odlar vår Aloe vera på bördiga jordar med god växtkraft.
 
För att ha full kontroll över hela processen från odling till färdig produkt äger vi plantagerna själva. All odling sker ekologiskt och med växelbruk för att inte utarma jorden.Varje planta börjar som ett rotskott från ett moget exemplar.
 
När plantan är ca tre år skärs de mogna bladen av för hand och transporteras omedelbart vidare för att renas och stabiliseras
 

Patenterad process

Den rena, färskpressade gelén samlas upp och skalrester avlägsnas. Därefter går den igenom en patenterad stabiliseringsprocess som skyddar från oxidering. Blad- och skalrester hamnar på komposten och blir en del i det naturliga kretsloppet.
 

Noggrant testad

Nu har vi en bra grundprodukt, men vi vill vara säkra på att den alltid håller samma jämna, höga kvalitet. Därför genomgår gelén både laboratorietester och analyser innan den får ingå som ingrediens i våra drycker och övriga produkter.
 
 
site created and hosted by skandiaweb